Utrecht in Britse top-100 universiteiten

UTRECHT - De Universiteit Utrecht is een van de vier Nederlandse universiteiten die dit jaar in de wereldwijde top 100 staan van de prestigieuze ranglijst van onderzoeksbureau QS. De universiteit bezet plek 85.
De Universiteit van Amsterdam (UvA) is volgens het Britse instituut met de 62e plaats de beste universiteit van het land. De Universiteit Leiden steeg het sterkst: van plaats 88 naar plaats 75.
Hekkensluiter is de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op de 99e plek. Vorig jaar viel de EUR nog net buiten de top 100. Datzelfde geldt dit jaar voor de universiteiten van Delft (103), Maastricht (107) en Groningen (109).

MIT

Amerikaanse en Britse instituten domineren de top van de lijst. Het Massachusetts Institute of Technology in de Verenigde Staten voert de lijst voor het eerst aan, voor Cambridge en Harvard.
QS stelt de ranglijst jaarlijks samen. Dat gebeurt onder meer op basis van de mening van academici en studenten, het aantal keren dat onderzoeken geciteerd worden door andere wetenschappers en de internationale oriëntatie van een universiteit.