Verdachten dood peuter Nouafel willen vrijspraak

UTRECHT - In de zaak over de omgekomen Utrechtse peuter Nouafel hebben zowel de advocaat van de moeder als die van haar ex-vriend Younnas A. vrijspraak geëist. Het OM eiste eerder acht jaar cel tegen A. De moeder moet van het OM vijftien maanden de cel in.
De advocaat van de moeder, Samantha de J., stelt dat ze niet kon weten dat haar zoon ziek was. De 3-jarige jongen overleed in maart 2011 in het ziekenhuis. Hij had een ontsteking opgelopen, volgens een arts aan de gevolgen van mishandeling.
Noch de familie, noch de instanties zouden aan de bel hebben getrokken, toen de driejarige Nouafel ziek werd, betoogt de verdediging. Tegen RTV Utrecht zei een van de oma's overigens wel degelijk actie te hebben ondernomen.

ONSCHULDIG

Younnas A. zegt ook onschuldig te zijn. Zijn advocaat Takens stelt dat de getuigenissen tegen A. niet kloppen. Volgens Takens hebben de getuigen er persoonlijk voordeel van als Younnas wordt veroordeeld.
Donderdag zal het OM reageren op het pleidooi van de verdediging. Eind september wordt de uitspraak van de rechters verwacht.