Hema moet pand Breukelen afbreken

UTRECHT - De tijdelijke Hema in Breukelen krijgt toch geen vergunning van de gemeente Stichtse Vecht. Het houten pand aan de Hazeslinger moet daarom worden afgebroken.
Het probleem is de tijdelijkheid van het gebouw. Van het bestemmingsplan mag maximaal vijf jaar afgeweken worden, maar dan moet de ondernemer wel duidelijk maken wat de permanente plek moet worden. Dat kan de Hema-franchisenemer nog niet.
De rechter legde daarom in juni de bouw al stil. De gemeente werd opgedragen om nogmaals naar de omgevingsvergunning te kijken. Stichtse Vecht heeft na overleg met de ondernemer bepaald dat er inderdaad geen vergunning kan worden afgegeven.
De geweigerde vergunning is een zege voor enkele middenstanders in Breukelen. Die zagen met lede ogen ruim 40 parkeerplaatsen verdwijnen.
De ondernemer zegt in het AD/UN dat de Hema er gaat komen. Hij heeft concrete plannen voor een vaste plek in het dorp. De gemeente ziet de winkel graag komen. "Gemeente Stichtse Vecht is nog steeds van mening dat de HEMA een meerwaarde is voor de kern Breukelen."