OM komt met eis in zaak Nouafel

UTRECHT - De officier van justitie zal later vandaag komen met de strafeis in de zaak Nouafel. De driejarige peuter kwam in maart 2011 om het leven, volgens een arts als gevolg van mishandeling. Younass A. is aangeklaagd wegens moord of doodslag. De moeder wordt verdacht van medeplichtigheid.
De zittingsdagen op dinsdag en woensdag verliepen erg emotioneel en soms ook rommelig. Zo verliet een oma huilend de zaal toen een arts foto's met de wonden van het omgekomen jongetje toonde. Hij vertelde de rechter dat de ontsteking waar het kind aan overleed, het directe gevolg was van mishandelingen.
Ook werd de rechtbank gewraakt door de advocaat van A., Ralph Takens. Hij vindt oneerlijk dat hij geen getuige mocht horen, maar het OM wel. De wrakingskamer van de rechtbank stelde hem dinsdagavond in het ongelijk.
Woensdag kwamen de verdachten zelf aan het woord. Zowel de moeder als haar ex-vriend Younass A. zeiden dat ze sommige wonden niet hadden gezien. Andere verwondingen zouden zijn gekomen door ongelukjes. De moeder en haar ex-vriend zeiden beiden te zijn mishandeld door de ander.
Mogelijk lukt het niet vandaag de zaak af te ronden. De rechter houdt er dan ook rekening mee dat er vrijdag een extra zittingsdag wordt ingelast.