Utrechtse paragnost onder vuur in zaak-Tanja Groen

UTRECHT - De Utrechtse paragnost Loet van der Gouw ligt zwaar onder vuur. De wichelroedeloper zocht de afgelopen weken naar sporen van de vermiste studente Tanja Groen in Maastricht en lijkt daarin te slagen. Een oud-rechercheur in de zaak zegt tegen De Telegraaf dat de paragnost daardoor zelf verdachte wordt.
Opsporingsdiensten in Limburg bekijken de werkwijze van de Utrechter met argwaan omdat hij beschikt over mogelijke daderkennis. Op aanwijzingen van Van der Gouw visten amateurduikers de vermeende fiets van Tanja uit de Maas. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de fiets. Daarvoor is ongeveer zes weken uitgetrokken.
De roedeloper klaagt rechtspsycholoog Peter van Koppen van de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit aan wegens smaad. Van Koppen noemde hem een oplichter. Ook zou hij de politie met onnodig werk opzadelen. Van der Gouw is overigens niet ingehuurd door de politie.
De destijds 18-jarige Tanja Groen werd voor het laatst gezien in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993. Ze verdween onderweg tussen het centrum van Maastricht en Gronsveld, waar ze een kamer had.

Utrechtse paragnost nu zelf verdacht