Toch asbest in 'schone' woning in Utrecht

UTRECHT - In een woning in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is asbest gevonden, terwijl woningcorporatie Mitros zei dat het huis schoon was.
De bewoners waren tot anderhalve week geleden op vakantie. Volgens Mitros was hun woning niet besmet, maar het huis bleek helemaal niet gecontroleerd. De bewoners vertrouwden het niet en eisten dat Mitros de woning alsnog zou onderzoeken.
Toen dit na lang aandringen gebeurde, werd er toch een klein beetje asbest in de gang gevonden. De woningcorporatie heeft de bewoners beloofd de woning compleet te reinigen, om de laatste zorgen nog weg te nemen.

"TOEVALSTREFFER"

TNO spreekt na het asbestmonster bekeken te hebben van een "toevalstreffer", waarvoor op dit moment geen verklaring is. Het onderzoeksinstituut meent dat een vergelijkbare besmetting op veel meer plekken in Nederland gevonden zou worden als er zo gedetailleerd naar zou worden gezocht.
Volgens Mitros is het aangetroffen asbest niet van de soort die bij de renovatie van de Stanleylaan vrij is gekomen. Die besmetting zorgde er eind juli voor dat honderden buurtbewoners hun huis moesten verlaten.

Buurtbewoners in rep en roer na nieuwe asbestvondst Kanaleneiland