Facelift voor gebouwen bij Smakkelaarsveld

UTRECHT - De eigenaren van gebouwen tussen het Smakkelaarsveld en de Daalsetunnel in Utrecht gaan hun panden opknappen. Volgens het weblog Bouwput Utrecht gaat het om de gebouwen waarin ING en Movares huizen. Eerder werd het gebouw van de FGH Bank al aangepakt.
Het kleine kantorenpark bij het Centraal Station oogt momenteel weinig toegankelijk, maar daar gaat verandering in komen. Belegger Bouwfonds REIM wil het spiegelglas van het ING-gebouw weghalen en een duidelijke entree maken. Ook zijn er plannen voor veel meer groen, waaronder daktuinen.
"Straks komt het gebouw aan het water van de Catharijnesingel te liggen en daar willen we nu alvast op inspelen", zegt een woordvoerster van Bouwfonds REIM. De werkzaamheden beginnen volgend jaar.

MOVARES

Eigenaar Syntrus Achmea van het Movareskantoor aan het Smakkelaarsveld overweegt ook om tuinen op het dak aan te leggen, zo blijkt uit studies die op internet staan. Overigens staan zowel het ING-gebouw als een deel van het Movareskantoor te huur.
Als in de Catharijnesingel weer water komt te liggen, moeten ook de panden van Hoog Catharijne aan het Smakkelaarsveld zijn aangepakt. Zo komen er etalages op de begane grond van het winkelcentrum.