Utrecht blij met ex-junks in Stationsgebied

UTRECHT - De gemeente Utrecht is tevreden met de inzet van ex-verslaafden in het Stationsgebied. Dat heeft wethouder Everhardt gezegd tegen de gemeenteraad tijdens een discussie over fietsparkeren.
De mensen zijn in dienst van Bureau Dagloon en worden door de gemeente ingehuurd om gevaarlijk geparkeerde fietsen te verplaatsen. Bureau Dagloon zet vooral mensen in die maatschappelijk onderaan de ladder zijn beland en hun leven willen beteren.
De wethouder deed zijn uitspraken tijdens een vergadering over het beheer van fietsen in het stationsgebied. De gemeente heeft nu plannen voor 22.000 fietsenstallingen in het gebied, maar er is nog discussie over het aantal betaalde plekken en hoe fietsers een rek kunnen huren.

VAN SIJPESTEIJNKADE

Everhardt zei tegen de raad dat er in ieder geval nog enkele honderden fietsenrekken bijkomen aan de Van Sijpesteijnkade.
Er werd door de raad ook gesproken over de historische gebouwen aan die kade. De NS heeft een plan voor een groot nieuw kantoor en wil de meeste panden slopen. Een meerderheid in de raad vindt dat zonde, maar de NS heeft al een sloopvergunning.