Minister Spies vindt beveiliging Wolfsen trieste zaak

UTRECHT - Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken reageert verbolgen op het nieuws dat burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht permanent beveiligd wordt, zowel thuis als op het stadhuis.
Wolfsen ligt al langere tijd onder vuur. Zo was er gedoe over declaraties en harde kritiek op zijn aanpak van de kwestie rond het weggepeste homostel in Terwijde. Ook de huisvesting van de Romafamilie Nicolich en het feit dat hij aanvankelijk op vakantie bleef tijdens de recente asbestaffaire kostte hem veel krediet.

BUITENGEWOON TRIEST

Dat neemt echter niet weg dat het buitengewoon triest als een burgemeester zijn ambt niet normaal kan uitoefenen, zegt Spies. "Hoe eens of oneens je het ook met Wolfsen bent, het kan niet zo zijn dat iemand niet gewoon ongestoord zijn werk kan doen en dat vreselijke maatregelen als persoonbeveiliging kennelijk noodzakelijk zijn."
Wolfsen werd vorig jaar ook al bedreigd. Toen was het iemand die boos was omdat zijn uitkering werd stopgezet. Waarom hij nu wordt beveiligd, willen de gemeente en de politie niet zeggen.

U Vandaag over de permanente beveiliging van Wolfsen