Topambtenaren in Utrechtse asbestcommissie

UTRECHT - De onafhankelijke commissie die gaat onderzoeken hoe de asbestcrisis in Kanaleneiland is aangepakt, is versterkt met twee topambtenaren en de oud-topman van het Sint Antoniusziekenhuis. Dat heeft de gemeente Utrecht bekendgemaakt.
Eén van de topambtenaren is Anne-Marie Stordiau. Zij is directeur Voorlichting op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens de redactie van het tijdschrift Opzij is ze een van de meest invloedrijke vrouwen in Nederland.
In Amsterdam is Hugo Fernandes Mendes een van de meest invloedrijke ambtenaren. Hij is loco-gemeentesecretaris in de hoofdstad en directeur Stedelijke Bestuursadvisering.
Verder heeft Maarten Rook zitting genomen in de commissie. Hij is oud-topman van het Sint Antoniusziekenhuis, maar werkt inmiddels als voorzitter van een overkoepelend orgaan voor 28 Nederlandse opleidingsziekenhuizen.

VOORZITTER

Eerder was al duidelijk dat Geert Jansen, voormalig commissaris van de koningin in Overijssel, de commissie gaat leiden.
Peter van Zanten, de secretaris van de commissie, werkt als topman bij adviesbureau Berenschot. Van Zanten was jarenlang hoofd afdeling crisisbeheersing en rampenbestrijding bij de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid.
Het onderzoek van de commissie gaat de gemeente Utrecht wel geld kosten. "De leden van de commissie krijgen een vergoeding voor hun werkzaamheden op basis van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies, dan wel op basis van de tarieven die gelden bij de organisaties waar zij werkzaam zijn", zegt B&W.