Gedumpt asbest in Strijkviertel in Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN - Asbestlinten en mannen in witte pakken die in een vuilcontainer aan het rommelen waren, zorgden woensdag voor ongerustheid bij mensen in Strijkviertel in Leidsche Rijn.
Al snel gonste het van de geruchten dat het hier om asbest uit vervuilde woningen in Kanaleneiland zou gaan maar daar bleek niets van waar. Volgens aannemersbedrijf Oskam die de reiniging uitvoerde, betrof het hier een kleine schoonmaak nadat iemand illegaal een paar asbesthoudende golfplaten in een vuilcontainer had gedumpt. Het ging hier om golfplaten die bijvoorbeeld op een tuinhuisje passen.
Omdat het wel om asbest ging, werden meteen alle noodzakelijke maatregelen genomen. Zo is de inhoud van de besmette vuilcontainer overgeladen in een speciale asbestcontainer en daarna helemaal schoongemaakt.
RTV Utrecht sprak de werknemers van enkele omliggende bedrijven die woedend zijn over de gang van zaken en denken dat het vastgoedbedrijf van wie de container is liegt. Zo zou het asbest er al langere tijd hebben gelegen.

Beelden van het gedumpte asbest in Strijkviertel