Gaslek gedicht, bewoners weer thuis

UTRECHT - Het grote gaslek op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is gisteren rond 22 uur volledig gedicht. Daarna konden alle geëvacueerde bewoners terug naar hun woning. De brandweer heeft geholpen met het ventileren van de woningen.
Ongeveer honderd woningen aan de Amsterdamsestraatweg, De Lessepsstraat en de Marconistraat en een kinderdagverblijf werden uit voorzorg ontruimd. De Amsterdamsestraatweg werd afgesloten. Het luchtalarm is niet afgegaan, zoals eerder wel door de gemeente was gemeld.
Een deel van de geëvacueerde bewoners werd tijdelijk opvangen in sporthal Nieuw Zuilen aan de Norbruislaan. Burgemeester Wolfsen ging bij ze langs om ze een hart onder de riem te steken. De bewoners werden later met bussen terug naar huis gebracht.

GRAAFWERKZAAMHEDEN

Het grote lek ontstond gistermiddag rond 15.30 uur tijdens werkzaamheden aan het riool ter hoogte van De Lessepsstraat. Het gas spoot meters hoog op en er hing een sterke gaslucht in de wijk. er werd groot alarm gegeven en de brandweer sloeg het gas neer met een waterkanon om verdere verspreiding te voorkomen.
Een eerste poging om het lek te dichten mislukte. In tweede instantie slaagde Stedin er wel in om de pijp voor en na het lek te dichten. Volgens de gemeente was er geen explosiegevaar. De gasvoorziening voor mensen in de omgeving werd niet onderbroken.

Verslaggever Marc van Rossum (17.20 uur)
Gaslek Amsterdamsestraatweg, 100 huizen ontruimd
Wolfsen op bezoek bij geëvacueerden