Kritiek op uitspraken van Mitros-directeur Rötscheid

UTRECHT - Raadsleden in Utrecht zijn niet te spreken over de uitspraken van Mitros-directeur Rob Rötscheid in het NRC Handelsblad van gisteren. Die vertelde daarin dat het ontruimen van drie flats in Kanaleneiland na de vondst van asbest mogelijk niet nodig was geweest en had kritiek op het optreden van de gemeente.
Rötscheid pleitte in de krant ook voor het ontwikkelen van nieuwe normen voor asbestbesmettingen van deze soort.
De topman van de woningcorporatie zegt dat de huidige normen zijn gebaseerd op langdurige blootstelling aan de kankerverwekkende vezels. Omdat in Kanaleneiland de asbest pas net bloot was komen te liggen, zou de norm te streng zijn geweest. Daarom is volgens Rötscheid misschien te vroeg tot evacuatie overgegaan.
De VVD heeft vooralsnog vooral kritiek op Mitros: die zou de renovatie waarbij het asbest werd ontdekt niet goed hebben aangepakt. Ook D66 is niet blij met de opmerkingen van Rötscheid en had het netter gevonden als de directeur een onafhankelijk onderzoek had afgewacht.
De gemeente Utrecht wil op dit moment nog geen conclusies trekken. Dat gebeurt pas als een onafhankelijk onderzoek naar de asbestbesmetting is afgerond. Dat zal ergens in december zijn.

Kritiek op uitspraken Mitros-directeur Rötscheid