Rijke school Kamerik investeert fors

UTRECHT - Christelijke basisschool Eben-Haëzer in Kamerik heeft geld over, in tegenstelling tot veel andere scholen in onze regio.
De school heeft zelfs de beschikking over ruim een miljoen euro. De school dankt haar rijke financiële situatie door de verkoop van directeurswoning en door giften van een christelijke vereniging die de school steunt.
De minister van Onderwijs eist dat rijke scholen zoals Eben-Haëzer niet langer het spaargeld oppot, maar het gebruikt voor beter onderwijs. Inmiddels is de school opgeknapt. Er liggen nieuwe vloeren en er is een beter ventilatiesysteem geïnstalleerd. De leerkrachten zijn bijgeschoold, en komt er een extra groep bij met een nieuwe docent. Ook het schoolplein wordt aangepakt. In de vakantie is er al een nieuw klimrek geplaatst.
Overigens blijkt uit onderzoek van de onderwijsinspectie dat de meeste scholen in de provincie Utrecht het niet zo breed hebben als de basisschool in Kamerik. Ook andere rijke scholen moeten de komende jaren interen op hun spaargeld, zo verwacht de inspectie.

School in Kamerik zit er warmpjes bij
School in Kamerik zit er warmpjes bij