Stadsherstel Utrecht genomineerd voor prijs

UTRECHT - Stadsherstel Utrecht is genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs. Dat is een publieksprijs voor vernieuwende en inspirerende ondernemers, die vorig jaar is ingesteld door de Triodos Bank. Er zijn in totaal negen genomineerden.
De Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel staat in dat rijtje vanwege de manier waarop ze monumenten restaureert die verloren dreigen te gaan. De restauratie van de 16e-eeuwse boerderij De Balije in De Meern tot kinderdagverblijf, restaurant en woning, is daarvan een goed voorbeeld, zegt de jury.
De winnaar wordt gekozen door het publiek, die kan stemmen op de site van de bank. Op woensdag 26 september in Zeist reikt Triodos-topman Matthijs Bierman de prijs van 10.000 euro uit.
De andere genomineerden zijn een leasebedrijf met elektrische auto's, een diervoederbedrijf, een timmerfabriek met dove medewerkers, een circus, een wereldwinkel, een horecagelegenheid, een schapenhouder met een biologische winkel en een zorgondernemer die ook actief is in Doorn en Wijk bij Duurstede.