Achtervolging met zoontje (5) op achterbank

UTRECHT - Een 5-jarig jongetje heeft donderdagavond doodsangsten uitgestaan toen zijn vader er in de auto vandoor ging voor de politie.
Agenten startten de achtervolging na een melding over vernielingen op de Utrechtse Theemsdreef. De overlastplegers waren er in twee auto's vandoor gegaan. Op de Albert Schweitzerdreef kwam de politie één van de wagens tegen, maar de bestuurder ging er al spookrijdend vandoor.

VUURWAPEN

Ter hoogte van de kruising van de Darwindreef met de Wolgadreef probeerde een motoragent de weg te blokkeren met zijn motor. De bestuurder naderde de blokkade met zo'n 90 kilometer per uur en leek niet van plan te stoppen. De agent trok daarom zijn vuurwapen en sprong uiteindelijk opzij.
Nadat de man de A27 naar Hilversum op was gereden, raakte de politie hem even kwijt, maar vond hem terug in de omgeving van Fort Ruigenhoek in Groenekan. Hij was een band aan het verwisselen en werd direct aangehouden. Het bleek om een 42-jarige man uit De Meern te gaan, die een rijontzegging had en onder invloed was van drank.
Omstanders wezen de politie op een 13-jarige jongen uit Den Dolder die er vandoor probeerde te gaan. Ook hem kon de politie oppakken.

ZOONTJE

Op de achterbank van de auto bleek het 5-jarige zoontje van de man uit De Meern te zitten. Hij had geen gordel om, was tijdens de achtervolging flink door elkaar geschud, had pijn en was overstuur. Na controle in het ziekenhuis heeft de politie hem overgedragen aan Bureau Jeugdzorg.
Daar wordt bepaald wat er met hem gaat gebeuren. Zijn vader zit vast. De tweede gevluchte auto is niet gevonden.