Vleutense winkeliers boos om wegwerkzaamheden

VLEUTEN - Winkeliers aan de Dorpsstraat, Pastoor Ohllaan en de Hindersteinlaan in Vleuten zijn boos omdat de weg bijna acht weken is opgebroken, terwijl er nauwelijks aan is gewerkt. De ondernemers zeggen dat ze omzet mislopen.
De winkeliers zijn blij dat het gebied wordt opgeknapt, maar het openbreken had niet vlak bouwvakvakantie moeten gebeuren. "Als er van tevoren beter was nagedacht over de situatie, dan was de weg zeven weken langer voor autoverkeer bereikbaar geweest", zegt een winkelier. Ook zouden er dan geen ongebruikte bouwketen voor de gevels van winkels staan.
De ondernemers gaan overleggen of er een gezamenlijke claim richting de gemeente komt. Al vreest zeker één winkelier dan dat lastig zal zijn. "Ze doen toch wat ze willen."

ELECTRICITEIT

De gemeente Utrecht zegt dat de werkzaamheden zijn stilgelegd na de grote stroomstoring in Nieuwegein, eind juni. Daardoor is het elektriciteitsnetwerk erg kwetsbaar geworden, zegt de gemeente, en is er geen back-up meer als er tijdens de werkzaamheden iets misgaat met de stroomkabels. Vleuten kan dan zonder stroom komen te zitten.
Door de vertraging was het volgens de gemeente Utrecht niet meer mogelijk om vóór de bouwvakantie de herinrichting van de Dorpsstraat, Pastoor Ohllaan en de Hindersteinlaan af te ronden.

Vleutense winkeliers boos om wegwerkzaamheden