Mitros treft laatste regelingen met asbestgezinnen

UTRECHT - Mitros gaat er vanuit dat vrijdag alle geëvacueerde bewoners van een flat aan de Stanleylaan hun opvanghotel verlaten en naar een tijdelijke woning verhuizen of een geldsom accepteren. De woningcorporatie had wel de nodige moeite om iedereen tot een keuze over te halen.
De vanwege asbest geëvacueerde bewoners mochten van Mitros kiezen: of ze gingen naar een tijdelijke woning of ze ontvingen 1500 euro om zelf opvang te regelen.
Een handvol gezinnen, verspreid over meerdere hotels, wilde het aanbod van Mitros tot op het laatste moment niet accepteren. Sommigen zouden bang zijn dat ze daarmee hun kans op een schadevergoeding zouden vergooien.
Uiteindelijk liepen de emoties hoog op maar vrijdagmiddag ging de woningcorporatie er van uit dat alle weigerende gezinnen nog die dag hun hotel zouden verlaten.
Er verblijven nu nog wel vanwege asbest geëvacueerde mensen in de hotels maar dat zijn zo'n tien eigenaren van koopwoningen in de buurt die naar alle waarschijnlijkheid volgende week terug naar huis kunnen. Ook hebben sommige mensen de 1500 euro gekozen en daarmee zelf een hotelkamer gehuurd.
Daarnaast houdt Mitros nog rekening met het feit dat er misschien mensen terugkomen van vakantie die snel opvang nodig hebben. Die kunnen dan ook in een hotel terecht.

Echtpaar huurt nu zelf kamer in De Biltsche Hoek