Utrecht krijgt wereldpremière film George Sluizer

UTRECHT - Bijna 20 jaar nadat de opnamen van Dark Blood werden afgerond, is de wereldpremière van de film van George Sluizer gepland op 27 september, tijdens het Filmfestival in Utrecht. De cineast moest in 1993 stoppen met de film omdat hoofdrolspeler River Phoenix plotseling overleed.
De opnames waren destijds bijna afgerond, maar door de dood van River Phoenix gingen de rechten gingen naar een verzekeringsmaatschappij.
De 80-jarige Sluizer, die ernstig ziek is, besloot enige tijd geleden om ondanks de dreiging van rechtszaken de film toch af te maken. Hij wist het filmmateriaal uit een kluis in de Verenigde Staten te halen en begon met steun van het Filmfonds de film alsnog te monteren.

NUCLEAIRE TESTS

Dark Blood gaat over Boy die, na de dood van zijn vrouw als gevolg van nucleaire tests, zich in de woestijn heeft teruggetrokken. Daar strandt het echtpaar Harry en Buffy. Boy redt het stel en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil.
Behalve de aan een overdosis cocaïne en heroïne overleden Phoenix (1970-1993), zijn ook Judy Davis, Jonathan Pryce en Karen Black te zien.