Keuze voor bewoners: tijdelijke woning of 1500 euro

UTRECHT - Bewoners uit de wijk Kanaleneiland die in een hotel zijn opgevangen na de vondst van asbest op de Stanleylaan kunnen kiezen: of ze gaan naar een tijdelijke woning van Mitros of ze ontvangen 1500 euro per maand om zelf iets te regelen. De verhuizing van de eerste bewoners begon vrijdagmiddag.
Tijdens een emotionele bijeenkomst in hotel Mitland zijn de bewoners vrijdagmiddag ingelicht over de opties die ze hebben qua opvang. In het hotel liepen de gemoederen af en toe hoog op waardoor het langer duurde voor de verhuizing naar tijdelijke woningen van Mitros van start ging. Dat gebeurde uiteindelijk rond half zes 's avonds.

BEWONERS WEKEN VAN HUIS

De bewoners van de flat aan de Stanleylaan waar spuitasbest werd aangetroffen, kunnen nog weken niet naar huis. Beter nieuws was er voor mensen die op de Marco Pololaan wonen: die kunnen waarschijnlijk volgende week weer hun eigen woning in.
Afgelopen zondag moesten ongeveer 300 bewoners van Kanaleneiland op stel en sprong de wijk uit, nadat er asbest was gevonden. Sindsdien verblijven zij in vier hotels in en rond Utrecht. De komende dagen verhuist een deel van de evacués naar een wisselwoning.