Aanhouding vermoedelijke schutter Falklanddreef

UTRECHT - De politie heeft de vermoedelijke schutter van de dodelijke schietpartij aan de Falklanddreef in Utrecht opgepakt. De 32-jarige Utrechter meldde zich vrijdagochtend op het bureau, nadat de politie in de media liet weten dat zijn identiteit bekend was.
Bij de schietpartij in een flatportiek op 15 juli kwam een 20-jarige Amsterdammer om het leven. Direct daarna kon de politie twee mannen uit Amsterdam aanhouden in Park de Gagel. In het water vonden agenten daar twee vuurwapens.
Uit nader onderzoek bleek dat er meer mensen betrokken moesten zijn geweest bij de schietpartij. De politie achterhaalde de identiteit van de vermoedelijke schutter en maakte dat bekend in de media. Mede door de media-aandacht besloot de verdachte Utrechter zich vrijdagochtend op het bureau te melden. Daar werd hij meteen gearresteerd.
Het heeft er alle schijn van dat die zondagavond 15 juli een ruzie tussen twee criminele bendes in een flatwoning in Overvecht eindigde met een schietpartij in een portiek. Waarschijnlijk hadden de twee groepen al eerder contact met elkaar op verschillende plekken in de wijk, waaronder in de buurt van winkelcentrum De Klop.
De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.