Utrecht maakt zich op voor Summer Darkness

UTRECHT - Het jaarlijkse festival voor liefhebbers van gothic-muziek is vrijdag voor de tiende keer in Utrecht gestart. De opening van Summer Darkness werd om 16.00 uur verricht door beiaardier Malgosia Fiebig. Die bracht vanaf de Dom nummers uit het genre ten gehore.
Summer Darkness begon in 2003 als een zogeheten dark underground muziekfestival en is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een festival waar allerlei soorten 'donkere' subgenres welkom zijn. Het festival trekt jaarlijks ongeveer 6500 bezoekers uit heel Europa.
De optredens vinden plaats op meerdere plaatsen in de stad, maar het Domplein is het centrum van de festiviteiten. Daar is een markt met cd's, attributen en kleding, en vinden modeshows plaats. De bezoekers lopen tijdens het festival in allerlei uitbundige, meestal donkere, kleding door de stad.
De Concertzender zal opnames maken van een van de vijftig optredens die deel uitmaken van Summer Darkness. Op het Open Kanaal van de stad Utrecht (103.4 fm) worden veel concerten live uitgezonden.

Beiaardier Malgosia Fiebig opent Summer Darkness