Onafhankelijk onderzoek naar asbest Kanaleneiland

UTRECHT - De gemeente Utrecht laat een onafhankelijk onderzoek instellen naar de gang van zaken rond de asbestbesmetting in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Dat maakte burgemeester Wolfsen bekend op een persconferentie donderdag.
Wie het onderzoek moet gaan uitvoeren en op welke vragen de gemeente graag een antwoord wil, is nog niet besloten. Gewone burgers die vragen hebben, kunnen in de tussentijd terecht bij een nieuw informatiepunt dat de gemeente op de Marco Pololaan opent.
Ook de website van de gemeente is weer in de lucht, nadat die woensdagavond offline ging toen de airconditioning in een datacentrum er mee ophield.
In de persconferentie op donderdag werd verder duidelijk dat twee van de toezichthouders bij de ontruimde gebouwen op de Stanleylaan zijn vervangen nadat bleek dat zij niet-gecertificeerd waren of geen Nederlands konden spreken. Dit na klachten van omwonenden.

AGENTEN NIET IN GEVAAR

Bij de asbestbesmetting in de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben agenten geen schadelijke deeltjes ingeademd. De Nederlandse Politiebond heeft dat namens haar leden nagevraagd bij het Utrechtse korps.
Sommige agenten waren ongerust geraakt nadat zij het gebied van de asbestbesmetting moesten afsluiten en beveiligen. Volgens metingen is er echter geen asbestfijnstof in de openbare ruimte terecht gekomen.

Onafhankelijk onderzoek naar asbest Kanaleneiland
Mitros werkt hard aan tijdelijke woningen voor opvang