Verdachte dodelijke schietpartij Overvecht in beeld

UTRECHT - De politie is op zoek naar een 32-jarige Utrechter van Marokkaanse komaf die waarschijnlijk op 15 juli een man heeft doodgeschoten voor een flat aan de Falklanddreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De politie weet wie de verdachte is, maar heeft hem nog niet kunnen aanhouden.
Het heeft er alle schijn van dat die zondagavond een ruzie tussen twee criminele bendes in een flatwoning in Overvecht eindigde met een schietpartij op straat. Daarbij werd een 20-jarige Amsterdammer voor het portiek van de flat doodgeschoten.
Na de schietpartij werden twee mannen uit Amsterdam in Park de Gagel aangehouden. Agenten wisten ter plekke twee vuurwapens uit het water te vissen. De mannen van 21 en 24 jaar zitten nog steeds vast.
Vermoedelijk hadden de twee ruziënde groepen al eerder contact met elkaar op verschillende plekken in de wijk, waaronder in de buurt van winkelcentrum De Klop. De politie zoekt mensen die één van deze ontmoetingen hebben gezien.
Ook getuigen die in de nacht van zondag 15 juli rond 03.00 uur een aantal mensen uit de flat aan de Falklanddreef zagen komen, kunnen zich melden bij de politie. Woensdagavond wordt de dodelijke schietpartij uitgebreid behandeld in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.