Bo-Ex houdt situatie Kanaleneiland in de gaten

UTRECHT - De Utrechtse woningbouwcorporatie Bo-Ex houdt de situatie rond de asbestvondst in een flat van Mitros goed in de gaten. Bo-Ex heeft net als woningbouwcorporatie Mitros veel woningen in Kanaleneiland en gaat die net als Mitros ook renoveren.
In de Bo-Ex-flats zal waarschijnlijk niet onverwacht asbest opduiken, maar toch zegt directeur Klinkenberg dat hij niets kan uitsluiten. Hij wil eerst in alle woningen zorgvuldig onderzoek laten doen naar asbest. Klinkenberg zegt dat zijn collega's bij Mitros er nooit vanuit hadden moeten gaan dat er geen asbest onder de daken zou zitten.
Het betrokken asbestonderzoeksbedrijf Sanitas zegt dat het niet mogelijk is om achter de betimmering te kijken vanwege de veiligheid. Asbestdeskundige Henk Onderstal bevestigt dat. Bovendien is spuitasbest nauwelijks gebruikt in de sociale woningbouw, zegt Onderstal.

DAKRANDEN

In de flat van Mitros aan de Stanleylaan werd onder afgetimmerde dakranden onverwacht het gevaarlijke spuitasbest gevonden. Bij Bo-Ex is de situatie anders. De corporatie heeft in 1989 de daken van zijn flats aan de Stanleylaan vervangen.
Destijds werd asbestvrij materiaal gebruikt voor de dakbedekking. Bovendien hebben deze woningen een andere bouwstijl en constructie dan de Mitros-flat.
In oktober staat de renovatie van de eerste flats van Bo-Ex op de agenda.

'Asbest bij woningen Bo-Ex niet waarschijnlijk'