Klachten over communicatie rond asbestontruiming

UTRECHT - Veel bewoners van de wijk Kanaleneiland die zondag en maandag werden geëvacueerd vanwege de vondst van asbest klagen over de gebrekkige informatievoorziening van de gemeente Utrecht en woningcorporatie Mitros.
Zo waren mensen die in de buurt van de Stanleylaan wonen ontevreden over het feit dat Mitros alleen bewoners van één flat waarschuwde. Ook eigenaren van koophuizen misten duidelijke informatie over wat hun te wachten stond.
De gemeente Utrecht krijgt ook kritiek. Zo was lange tijd niet bekend wanneer mensen weer terug naar huis kunnen. Waarschijnlijk kan dit pas rond het weekend.
Daarnaast was lange tijd onduidelijk of de ontruiming van 120 woningen op maandag verplicht was. Dit bleek niet het geval hoewel de gemeente het wel ten strengste aanraadde.
Ook werd zondag de hele dag door een gemeentewoordvoerder beweerd dat het RIVM een asbestonderzoek uitvoerde, terwijl het instituut niks met de situatie op de Stanleylaan te maken heeft.
De officiële woordvoering over het asbest wordt vanaf maandagavond overigens alleen door Mitros gedaan. Mensen met vragen kunnen bellen naar 030 - 880 3300.

Samenvatting van de ontwikkelingen sinds zondag
Wijk rond Stanleylaan ook op maandag nog op slot