Bewoners Kanaleneiland doen geen oog dicht

UTRECHT - De bewoners van het afgesloten gedeelte van de Utrechtse wijk Kanaleneiland maken zich zorgen over hun gezondheid. Voor de microfoon van RTV Utrecht maakten zij vanochtend hun zorgen duidelijk over de vondst van gevaarlijk asbest.
Zo zegt een bewoonster van de flat aan de Stanleylaan: "Ik laat mij nakijken. Pas dan ben ik er weer gerust op." Zij was een van de bewoners die wakker werden in een hotel.
"Er is veel emotie en stress. Je kan je eigen woning niet meer in. Ik hoop dat de gemeente het goed regelt en ons niet teleurstelt."
Een andere vrouw, die suikerziekte heeft, kon door de plotselinge evacuatie niet bij haar medicijnen. Ze kreeg vanochtend op kosten woningcorporatie Mitros een taxi die haar naar een apotheek brengt.

RAMADAN

De geëvacueerde bewoners brachten de nacht door in hotels, waaronder Mitland en De Biltsche Hoek (Van der Valk). Onder hen zijn flink wat islamitische bewoners. De koks van De Biltsche Hoek houden rekening met de ramadan, waarbij tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt.
De geëvacueerde bewoners moeten nog zeker één nacht elders doorbrengen zo werd vanochtend duidelijk.