Parade strijkt neer in Utrechts park

UTRECHT - De Parade is neergestreken in Utrecht. Het jaarlijks rondreizende theaterfestival biedt 17 dagen lang elke dag voorstellingen in het Moreelsepark. Ook zijn er restaurants en bars.
Het festival trok de afgelopen maand in Rotterdam en Den Haag al ruim 70.000 bezoekers. In Utrecht wil de organisatie dat aantal minstens verdubbelen.
Speciaal voor Utrecht danst Allesandro Schiattarella op hypnotiserende muziek een solovoorstelling. Choreograaf Nicole Beutler maakte een voorstelling voor zes performers, die ook pas in Utrecht bij de toernee aansluit.

STILLE DISCO

Op het programma staan verder onder meer Ellen ten Damme, Spinvis en nieuwkomer Lieke van Lexmond. De zogenoemde Stille Disco, begonnen op De Parade en sindsdien uitgegroeid tot een internationaal fenomeen, bestaat dit jaar tien jaar en dat wordt op zaterdag 21 juli groot gevierd.
De tenten van De Parade staan tot en met 5 augustus in het Moreelsepark. Het is inmiddels de 22e tournee. Alles bij elkaar zijn er 55 speeldagen en 70 voorstellingen, waaronder10 kindervoorstellingen en livemuziek in de bar en de orangerie.

Verslaggever Eva Brouwer in gesprek met zangeres Ellen ten Damme op de Parade