Celstraf geëist voor Belg die 10-jarig meisje wilde kopen

DE MEERN - Tegen een 52-jarige Belg is 28 maanden gevangenisstraf geëist voor het voorbereiden van het ontvoeren en verkrachten van een 10-jarig meisje en het bezitten van kinderporno. De verdachte legde vorig jaar via internet contact met ene 'Richard' en maakte plannen om het meisje te misbruiken.
De mannen ontmoetten elkaar onder meer in Arnhem en De Meern. 'Richard' bleek echter undercover journalist Alberto Stegeman te zijn. De journalist sprak in De Meern met de verdachte af, waarna de politie hem kon inrekenen.

FANTASIE

De verdachte was actief op een geheim zogeheten TOR-netwerk voor pedoseksuelen. Volgens de Belg waren de plannen niet serieus en ging het om een uit de hand gelopen fantasie.
Het internet is de plek waar hij zijn pedoseksuele fantasieën kwijt kon, verklaarde de Belg. Het was nooit zijn bedoeling om een kind echt iets aan te doen. De Belg vindt dat hij in de val is gelokt door de journalist die zich gedroeg als een door de wol geverfde pedo.

SEKSATTRIBUTEN

De Officier van Justitie benadrukte dat de Belg zelf in een auto vol met seksattributen en 700 euro naar de ontmoetingsplaats is gereden. Zij oordeelde dat de ontvoering niet is uitgelokt door Stegeman. Wel moet het optreden van Stegeman leiden tot een iets lagere straf, vindt de officier.
De advocaat van de Belg benadrukt dat er nooit een echt bestaand meisje is geweest. Hij vergeleek de zaak met de moord op een lijk. De uitspraak is op 1 augustus.