Minister wil af van snelheidslimiet op superbrede A2

UTRECHT - Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur wil dat de maximumsnelheid op de A2 verhoogd wordt. Op het stuk snelweg tussen Amsterdam en Utrecht geldt nu een snelheid van maximum 100 kilometer per uur, maar dat mag van de minister 120 worden.
"Harder waar het kan, is wat mij betreft het credo. En op de A2 kan het", zegt de minister in een interview met de Telegraaf. Schultz van Haegen vindt dat een nieuwe Tweede Kamer een einde moet maken aan de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Het valt volgens de minister niet uit te leggen dat je maar 100 mag als er nauwelijks verkeer is.
Vanaf 23 juli geldt op de twee keer vijfbaans snelweg een trajectcontrole tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen.
Over de trajectcontrole op de A2 bestaat veel irritatie bij weggebruikers. De maximumsnelheid van 100 kilometer per uur op de twee keer vijfbaansweg wordt door velen als veel te laag ervaren. De limiet heeft onder meer te maken met eisen aan luchtkwaliteit en geluidsoverlast.
De gemeente De Stichtse Vecht is blij met de invoering van trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. De snelheidslimiet zou goed zijn voor de gezondheid van de inwoners van plaatsen als Baambrugge en Loenersloot.

RTV Utrecht peilt meningen over trajectcontrole A2