Amsterdammer doodgeschoten in Overvecht

UTRECHT - De dodelijke schietpartij zondagavond in de Utrechtse wijk Overvecht lijkt vooralsnog een Amsterdamse aangelegenheid: zowel het slachtoffer als twee verdachten die werden aangehouden kwamen uit de hoofdstad.
De Utrechtse politie maakte maandagmiddag bekend dat het slachtoffer in de zaak een 20-jarige Amsterdammer was en dat het waarschijnlijk om een ruzie tussen criminelen ging. Waarom de mannen in Utrecht waren, is niet bekend.
Volgens getuigen werd er voor de ingang van de flat aan de Falklanddreef vijf keer geschoten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Na een achtervolging werden twee mannen van 21 en 24 jaar in het Gagelpark aangehouden. Tijdens hun vlucht gooiden de Amsterdammers een vuurwapen in de bosjes. Dat is later door de politie teruggevonden.

DERDE BETROKKENE

Mogelijk is nog een derde persoon betrokken bij de schietpartij, maar die is vooralsnog niet gevonden. De politie kan niet zeggen of het om een dader of een slachtoffer gaat. Een woordvoerder zegt dat het vermoeden bestaat dat deze persoon gewond is geraakt. Getuigen zagen iemand hinkelend in een auto stappen en vertrekken. Bij de zoektocht is ook een helikopter ingezet.
De omgeving van de Falklanddreef werd voor het onderzoek tijdelijk afgezet. Ook de Carnegiedreef werd afgesloten om gevaarlijke situaties te voorkomen. Auto's reden volgens de pollitiewoordvoerder opzettelijk met hoge snelheid langs.
De plaats waar het slachtoffer overleed werd met zwarte schermen aan het zicht van het publiek onttrokken. Een team van de forensische opsporing heeft tot diep in de nacht onderzoek gedaan.

'Schietpartij zaak tussen criminelen'
Man komt om bij schietpartij in Utrecht Overvecht