The Wall Leidsche Rijn verkocht

LEIDSCHE RIJN - Het noodlijdende winkelcentrum The Wall aan de A2 in Leidsche Rijn is verkocht aan de vastgoedtak van SNS en een private investeerder. Dat heeft SNS bevestigd aan RTV Utrecht. Winkeliers zijn blij met de nieuwe eigenaar.
De SNS Bank financierde het gebouw aan de A2 in opdracht van Lips Capital Group, maar neemt The Wall nu voor 50 procent over. Het andere deel komt in handen van investeringsbedrijf Reggeborgh. Beide investeerders hebben voor The Wall een nieuwe b.v. opgericht.
De verkoop is in mei al afgerond, maar is nu pas bekend geworden. Lips zegt zeer tevreden te zijn over de verkoop van het rode pand aan de snelweg. Een woordvoerder van SNS Bank kon nog niet zeggen wat de plannen met het gebouw zijn.

PROBLEMEN

The Wall is pas enkele jaren geopend, maar het project kenmerkt zich door problemen. Zo was de oplevering maanden later dan gepland en werd er een rechtszaak gevoerd over het gebrek aan reclame voor het winkelcentrum. Ook is er ontevredenheid over het parkeerdek en staan veel ruimtes leeg wegens gebrek aan belangstelling.
De VVD in de stad roept de gemeente op om alle medewerking aan de nieuwe eigenaar te verlenen, ook als dat betekent dat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. De gemeente heeft van de nieuwe eigenaar nog geen verzoek daartoe gekregen.
(Artikel aangepast om 18.55 uur met informatie van SNS)