Mishandeling en beroving door groep meiden in Utrecht

UTRECHT - Een meisje van 14 is in Utrecht mishandeld en beroofd. Het slachtoffertje kwam net van de Piekenkermis op de Maliebaan. Ter hoogte van het Spoorwegmuseum werd ze opgewacht door een groep van zes meiden.
Twee van hen trapten haar toen ze op de grond lag in haar gezicht en op haar rug. Ze namen haar telefoon mee en haalden geld uit haar portemonnee. Het slachtoffer heeft wonden en kneuzingen over haar hele lichaam.
De politie roept de hulp van getuigen in. Van de twee meisjes die geweld gebruikten is een signalement bekend gemaakt:
VERDACHTE 1: blank meisje, ongeveer 13 jaar, tussen de 1.65 en 1.70 meter lang, slank, goudblond haar tot over de schouders, kleine lippen, gekleed in een felblauw jack tot op of boven de heupen.
VERDACHTE 2: getint meisje, mogelijk Antilliaans of Surinaams, ongeveer 18 of 19 jaar, ongeveer 1.80 meter lang, mollig postuur en vrij dikke bovenbenen, lichtbruin haar met kleine krullen in een knot achter op het hoofd (normaal in een bobline), één van haar ogen meer geopend dan het andere, gekleed in een wit, roze en blauw houthakkersbloesje en een lange, wijde, lichtgekleurde legerbroek van dunne stof.