Vrouw springt van Domtoren, Domplein tijdelijk afgezet

UTRECHT - Het Domplein in Utrecht is enkele uren afgesloten geweest nadat een vrouw van de Domtoren is gesprongen. Dat gebeurde vrijdagmorgen iets na half twaalf. Volgens de politie gaat het om een vrouw van middelbare leeftijd uit Utrecht. Haar familie is inmiddels in kennis gesteld van haar overlijden.
Ooggetuigen konden terecht in het nabijgelegen VVV-kantoor en kregen daar slachtofferhulp. Het is de derde keer in drie jaar tijd dat iemand overlijdt na een val van de Domtoren. Na eerdere incidenten rees elke keer de vraag of de Domtoren extra beveiligd moet worden. Het afgelopen jaar zijn er dan ook een aantal aanpassingen gedaan, die moeten voorkomen dat mensen van de toren springen.
Burgemeester Aleid Wolfsen zegt desgevraagd dat ongelukken altijd reden zijn om nadere maatregelen op en rond de toren te overwegen. Zelfdoding kun je zoveel mogelijk ontmoedigen, maar het is nauwelijks te voorkomen, aldus de burgemeester.
Of de vrouw met een groep toeristen naar boven is geklommen of in haar eentje de toren is ingegaan, is onbekend. Volgens een direct betrokkene sprong ze van het hoogste niveau op 95 meter hoogte naar beneden. De Domtoren werd vanwege het drama de rest van de vrijdag gesloten voor bezoek. Zaterdag worden de rondleidingen hervat.

Vrouw springt van Domtoren, Domplein tijdelijk afgezet
U Vandaag over beveiligingsmaatregelen op de Domtoren