Verdachten massale vechtpartij Walibi vrij

UTRECHT - Vier jongens en twee meisjes die vastzaten voor hun betrokkenheid bij de massale vechtpartij in pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen zijn vrij. De verdachten komen uit Zeist, Driebergen, Amersfoort, Maarsbergen en Veenendaal.
Een deel van de groep jongeren, allen tussen de 12 en 15 jaar oud, mocht donderdag aan het eind van de middag al naar huis. De rest volgt later op de avond.
De scholieren werden dinsdag opgepakt na de vechtpartij, waarbij een 14-jarige jongen van het Utrechtse Bonifatius College bewusteloos werd geslagen. Hij had op de parkeerplaats geprobeerd een ruzie tussen twee groepen meiden te sussen.
De tiener werd knockout geslagen en vervolgens met een nekkraag naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een lichte hersenschudding te hebben opgelopen en kneuzingen. Hij mocht 's avonds naar huis.
Een vriendin van het slachtoffer kreeg ook klappen en liep hoofdpijn en een grote bult op. Naast de 14-jarige jongen hebben vijf andere tieners aangifte gedaan van mishandeling.
Achteraf is in de bus waarin de zes leerlingen van de school zaten een boksbeugel gevonden. De politie neemt de zaak hoog op en benadrukt dan ook dat het onderzoek nog niet is afgesloten.