Utrechts D66-raadslid Gerda Oskam vertrekt uit politiek

UTRECHT - Gemeenteraadslid Gerda Oskam vertrekt op 13 september uit de Utrechtse politiek. Na zes jaar lid te zijn van de raad, vindt ze het tijd om meer aandacht te geven aan haar familie en vrienden. Ook heeft ze een hoge internationale functie bij haar werkgever KLM geaccepteerd.
Oskam kwam in 2006 met voorkeursstemmen in de Utrechtse gemeenteraad. Later werd ze fractievoorzitter en onder haar leiding groeide de partij van 3 zetels naar 9 in 2010. Ook mocht de partij twee wethouders leveren. Die verkiezingswinst beschouwt ze als hoogtepunt in haar politieke carrière. Nare herinneringen heeft ze aan het overlijden van CDA-raadslid Nicole Wigny en de afhandeling van het dodelijke trapongeluk in 2006.
Oskam heeft zich vooral ingezet voor de positie van Leidsche Rijn, De Meern en Vleuten, waar ze ook woont. D66-Fractievoorzitter Klaas Verschuure begrijpt haar keuze volledig en wenst haar veel succes in haar nieuwe functie. Ook krijgt Oskam veel lof van andere Utrechtse raadsleden.
Oskam wordt opgevolgd door Rachel Crowe, die al eerder raadslid voor D66 was. Crowe nam in maart 2011 ontslag omdat zij op dat moment vanwege persoonlijke omstandigheden haar raadswerk niet goed kon vervullen.
Crowe neemt de portefeuille van Oskam over en wordt daarmee woordvoerder Openbare Orde en Veiligheid, Onderwijs, Wijkgericht Werken, Bibliotheek en Organisatievernieuwing.