Slachtoffer vechtpartij Walibi maakt het goed

UTRECHT - De jongen die dinsdagmiddag gewond raakte bij een vechtpartij bij Walibi Holland, maakt het naar omstandigheden goed. Dat heeft hij aan RTV Utrecht laten weten. Een vriendin die ook klappen kreeg, heeft nog veel last van hoofdpijn en een grote bult, zegt de jongen. Zes verdachten van de mishandeling zitten vast.
De veertienjarige jongen was op schoolreisje toen hij op de parkeerplaats van Walibi een ruzie zag tussen twee groepen meiden. De jongen wilde de ruzie sussen, maar werd vervolgens zelf aangevallen door omstanders.
Het slachtoffer werd knock-out geslagen. Daarna is er nog op hem ingetrapt, zegt de politie. Hij is onder meer met een boksbeugel geslagen. Ook werd er in het tumult een telefoon gestolen.

HERSENSCHUDDING

De tiener is met een nekkraag naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een lichte hersenschudding te hebben opgelopen. Ook klaagt hij over kneuzingen. Hij mocht 's avonds naar huis. Naast de veertienjarige jongen hebben ook vijf andere tieners aangifte gedaan.
De politie heeft zes scholieren in de leeftijd van twaalf tot vijftien jaar opgepakt. Ze verdachten komen Zeist, Driebergen, Amersfoort, Maarsbergen en Veenendaal. Ze zitten nog vast en de politie is niet van plan ze vrij te laten voordat alle betrokken leerlingen, docenten en begeleiders zijn gehoord. Mogelijk worden nog meer verdachten opgepakt.