Ook in Hoger Beroep celstraf geëist voor voetbalrellen

UTRECHT - Het OM heeft bij het Hof in Arnhem hogere celstraffen geëist tegen FC Utrechtfans die zich zouden hebben misdragen tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. Tegen minderjarige stenengooiers eiste het OM een hogere jeugddetentie en een stadionverbod.
Bij de wedstrijd op 4 december was er te weinig politie om Twente-aanhangers in toom te houden. Er werd met vuurwerk gegooid naar de Utrechtfans. Maar dat betekent niet dat de Utrechters vrijuit gaan, zegt het OM.
"De verdachten hebben een eigen verantwoordelijkheid om zich kalm te houden", zegt advocaat-generaal Gerard de Haas. "Daarom hebben we hogere straffen geëist."
Tegen de Utrechtfans die zich in het stadion misdroegen, werden werkstraffen geëist en ze mogen het stadion voorlopig niet meer in. Hetzelfde geldt voor een aantal minderjarige verdachten die in hoger beroep gingen.

CELSTRAF

Het OM eiste celstraffen tegen drie mannen die buiten het stadion tekeergingen: twee van hen moeten, als het aan Justitie ligt, twaalf weken de cel in waarvan zes voorwaardelijk.
Een man die stenen naar de politie gooide, hoorde vijf maanden celstraf eisen waarvan drie voorwaardelijk. Ook een stadion- en gebiedsverbod maakte deel uit van de eisen tegen deze drie mannen.
Over twee weken volgt de uitspraak van het Hof. Na de zomer buigen de rechters zich nog over mannen die worden verdacht van het aanvallen van agenten.