Utrecht mag scooterrijders niet harder aanpakken

UTRECHT - De gemeente Utrecht mag scooterrijders die overlast veroorzaken niet harder aanpakken. Dat schrijft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie in een antwoordbrief aan burgemeester Aleid Wolfsen.
Wolfsen wilde dat scooters die betrokken zijn bij een misdrijf direct afgepakt kunnen worden. Ook vroeg hij aan Opstelten of scooterrijders die hun voertuig hebben opgevoerd, na een eerste overtreding een waarschuwingsbrief kunnen krijgen. Bij de tweede keer zou inbeslagname volgen.
Opstelten laat in zijn antwoordbrief weten dat hij voorstander is van een harde aanpak van bestuurders die met opgevoerde scooters onveilige situaties veroorzaken. Maar omdat inbeslagname erg ingrijpend is, blijft het volgens de minister nodig om eerst drie waarschuwingen uit te delen.
Opstelten verwijst in de brief naar de bevoegdheden van de lokale driehoek: gemeente, politie en Openbaar Ministerie. Maar, laat Wolfsen direct al aan de raadscommissie weten, alle bevoegdheden die de driehoek in Utrecht heeft, worden al gebruikt.
Wolfsen is niet tevreden met het antwoord en kaart zijn plannen daarom binnenkort opnieuw aan in Den Haag.