Kantoortoren Rijkswaterstaat trilt niet meer

UTRECHT - Kantoortoren Westraven langs de A12 bij Utrecht is op dit moment stabiel. Er is nog geen oorzaak gevonden voor de trillingen die vorige week donderdag werden gevoeld in het gebouw van Rijkswaterstaat aan de Griffioenlaan. Maandagmiddag werd besloten dat medewerkers zolang nog steeds thuis of op andere locaties van Rijkswaterstaat moeten werken.
Afgelopen dagen zijn tal van metingen verricht in het kantoorgebouw. Toen medewerkers de trillingen donderdag voelden, besloot Rijkswaterstaat uit voorzorg om de kantoortoren te ontruimen en te sluiten. De ongeveer 1500 medewerkers van de dienst werken sinds vrijdag thuis of in een ander kantoor van Rijkswaterstaat.
Uit het onderzoek kwam niets afwijkend naar voren, aldus de woordvoerder. Er is onder meer met meetapparatuur gezocht naar trillingen. Met peilbuizen is de waterstand onder en bij het gebouw gemeten. Er is geen sprake geweest van verzakkingen.
De Rijksgebouwendienst gaat deze week verder met het onderzoek. Eerder keek de dienst naar de constructie van het gebouw en nu wordt de oorzaak ook gezocht in de gebruikte materialen in het gebouw. Controleurs kijken daarbij onder meer naar de vloeren. Eind deze week bespreken de Rijksgebouwendienst, Rijkswaterstaat en de gemeente Utrecht of de kantoortoren na het weekend weer open mag.

U Vandaag over het kantoor van Rijkswaterstaat