Ouders teleurgesteld na info-avond over misbruik

UTRECHT - Ouders van kinderen van basisschool Het Keerpunt in Utrecht zijn donderdagavond na een informatieavond teleurgesteld naar huis gegaan. Zij waren op school uitgenodigd wegens een mogelijke misbruikzaak die speelt op de school, maar ze kregen nauwelijks informatie.
De politie heeft twee meldingen gehad van grensoverschrijdend seksueel gedrag, maar meer kregen de ouders tijdens de informatieavond niet te horen. Ouders kregen een briefje mee naar huis met enkele telefoonnummers van hulpverlenende instanties. Dat zeiden de ouders na afloop van de info-avond tegen RTV Utrecht.
De school verstuurde woensdagavond al een brief over de kwestie, nadat er onrust was ontstaan bij de ouders door allerlei geruchten. In de brief staat dat er sprake is van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. De kinderen om wie het gaat, worden gehoord door de politie.
Volgens een ouder is een medewerker geschorst omdat hij leerlingen zou hebben betast. Om welke klas en om welke medewerker het zou gaan, blijft gissen. Daarover zijn geen mededelingen gedaan.

Ouders teleurgesteld na info-avond over misbruik
Ouders teleurgesteld na info-avond over misbruik