Pand Rijkswaterstaat ook maandag dicht

UTRECHT - Zo'n 1500 medewerkers van Rijkswaterstaat die in kantoorgebouw Westraven werken, moeten ook maandag nog ergens anders aan de slag. In het gebouw werden donderdag rare trillingen gevoeld waarna het pand werd ontruimd.
Werknemers van Rijkswaterstaat werden donderdagavond via sms opgeroepen om niet naar Westraven te komen. Het gebouw werd afgezet en enkele medewerkers van de overheid vingen de ambtenaren voor de deur op om ze door te verwijzen naar een andere werkplek.
Rijkswaterstaat besloot donderdag tot de evacuatie van het pand op advies van de Rijksgebouwendienst. De oorzaak van de trillingen is nog niet duidelijk en de Rijksgebouwendienst kan ook nog niet zeggen of er instortingsgevaar is.
De Rijksgebouwendienst onderzoekt het pand door bijvoorbeeld peilbuizen aan te leggen om het waterpeil onder het pand te controleren en te kijken of er verzakkingen zijn geweest.

ONTRUIMING

De ontruiming donderdag verliep in goede orde. Binnen een half uur waren alle medewerkers uit het gebouw. Het gebouw werd voor iedereen gesloten en het is nog niet bekend hoe lang dat zo blijft.
Het oorspronkelijke kantoorgebouw Westraven werd in 1975 gebouwd naar ontwerp van Lucas & Niemeijer architecten. Zo'n 25 jaar later onderging het een grootscheepse metamorfose. Het nieuwe Westraven is gebouwd naar ontwerp van Cepezed-architect Jan Pesman en heeft 53.722 m2 bruto vloeroppervlak.
"Met de renovatie van de toren is een 'ziek casco' nieuw leven ingeblazen. Door inzet van de modernste technieken wordt korte metten gemaakt met het sick building syndroom waarmee het gebouw kampte'" schrijft de Rijksgebouwendienst op de site.
Aan het nieuwe gebouw valt vooral het gebruik van glas op. Drie van de vier glazen gevels zijn voorzien van geweven glasvezeldoek. Het nieuwe Westraven werd in 2007 officieel in gebruik genomen.

Pand Rijkswaterstaat ook maandag dicht