Rijkswaterstaat ontruimt kantoor Utrecht

UTRECHT - Rijkswaterstaat heeft donderdagmiddag rond 17.00 uur uit voorzorg het kantoor Westraven aan de Griffioenlaan in Utrecht ontruimd. Dat meldt de instantie op de website. Rijkswaterstaat besloot tot de evacuatie op advies van de Rijksgebouwendienst, omdat medewerkers de hele dag al over trillingen klaagden.
De ontruiming is in goede orde verlopen. Binnen een half uur waren alle medewerkers uit het gebouw. Het gebouw is voor iedereen gesloten en het is nog niet bekend hoe lang dat zo blijft. De Rijksgebouwendienst onderzoekt wat de oorzaak is van de trillingen en of er gevaar dreigt.

METAMORFOSE

Het oorspronkelijke kantoorgebouw Westraven werd in 1975 gebouwd naar ontwerp van Lucas & Niemeijer architecten. Zo'n 25 jaar later onderging het een grootscheepse metamorfose. Het nieuwe Westraven is gebouwd naar ontwerp van Cepezed-architect Jan Pesman en heeft 53.722 m2 bruto vloeroppervlak.
"Met de renovatie van de toren is een 'ziek casco' nieuw leven ingeblazen. Door inzet van de modernste technieken wordt korte metten gemaakt met het sick building syndroom waarmee het gebouw kampte," schrijft de Rijksgebouwendienst op de site. Aan het nieuwe gebouw valt vooral het gebruik van glas op. Drie van de vier glazen gevels zijn voorzien van geweven glasvezeldoek.
Het nieuwe Westraven werd in 2007 officieel in gebruik genomen.