Utrecht zoekt andere plaats voor kerken in Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN - Utrecht gaat op zoek naar een andere lokatie voor twee kerken in Leidsche Rijn. Dat heeft de gemeente woensdagmiddag toegezegd na een gesprek met vertegenwoordigers van De Nederlands Gereformeerde Kerk Rijnwaarde en de Vrijgemaakte kerk Leidsche Rijn.
De kerkbesturen hadden aanvankelijk een kavel gekregen op de Pratumplaats. Na de toewijzing zei de gemeente dat het ontwerp voor de nieuwe kerk drie meter te groot was. De nieuwe toezegging van de gemeente is volgens de kerken een stap in de goede richting, maar nog geen oplossing. Wethouder Gilbert Isabella heeft namens de gemeente Utrecht zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken.
Een oplossing kan volgens de gemeente ook een bestaand gebouw zijn, waar de kerken in zouden kunnen. Eind deze week praten beide partijen verder. Inmiddels is in de Utrechtse nieuwbouwwijk al wel een plaats gevonden voor een islamitische gebedsruimte en een hindoetempel. De fout in de bouwplannen voor het christelijke gebouw werd ontdekt door de islamitische stichting, die nu alsnog zelf op de kavel mag gaan bouwen.