Veel schulden geïnd bij grote controle in Maarssen

UTRECHT - Bij een grote verkeerscontrole op de Sportparkweg in Maarssen heeft de Belastingdienst dinsdag tien auto's in beslag genomen met een totale waarde van bijna 70.000 euro.
De politie controleerde samen met het UWV, de Belastingdienst, het RDW, de Koninklijke Marechaussee, gemeentelijke Toezicht en Handhaving en deurwaarders van de gemeente 157 auto's. Bijna 26.000 euro aan belastingschulden werd direct afgerekend. De gemeentelijke deurwaarders kwamen ook schuldenaars tegen. Zij inden bijna 6.000 euro.
Het UWV was geïnteresseerd in bedrijfsauto's. Ambtenaren controleerden 37 busjes op de aanwezigheid van personen die aan het werk waren terwijl zij een uitkering ontvingen. Dit leidde tot een onderzoek naar zes uitkeringen.
De politie inde voor 800 euro aan openstaande boetes en maakte 40 keer proces-verbaal op in verband met verkeersovertredingen. Onder andere voor mobiel bellen, overtreding maximumsnelheid en het hebben van een lekke uitlaat. Ook werd een educatieve maatregel gedrag opgelegd aan een bestuurder vanwege asociaal rijgedrag. Deze moet een driedaagse cursus volgen bij het CBR. De kosten van 810 euro moet hij zelf betalen.
Een andere bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, weer een ander kreeg een rijverbod voor het rijden onder invloed van softdrugs. Er zijn vier kentekenbewijzen in beslag genomen van voertuigen waar het een en ander aan mankeerde. Een dure auto met Bulgaars kenteken is vermoedelijk omgekat (van een ander registratienummer voorzien). De politie onderzoekt deze voertuigen.