Portier Havana beboet na kopstoot

UTRECHT - De portier die dit weekend een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan een bezoeker van de Utrechtse Club Havana, heeft een boete gekregen. Op camerabeelden zou te zien zijn dat de portier met zijn hoofd een beweging maakt naar de Marokkaanse jongen.
Het ging dit weekend mis voor de deur van de club toen Yassir en zijn vrienden verhaal kwamen halen. Ze waren eerder geweigerd bij de zaak aan het Oudkerkhof omdat ze geen vaste gasten zouden zijn. Maar de vier mannen beweren dat ze er niet in kwamen omdat ze Marokkaans zijn en hebben aangifte gedaan.
De politie onderzoekt nu of er sprake is van discriminatie. Volgens de eigenaar was daar geen sprake van; iedereen is volgens hem welkom, maar niet als het vol is. Bovendien zegt hij dat de jongens al weken voor problemen zorgen aan de deur en zouden ze hem telefonisch hebben lastiggevallen.
Horecabezoekers die klachten hebben over het deurbeleid in Utrecht kunnen terecht bij Panel Deurbeleid. Deze organisatie kan ook bemiddelen en de klachten bespreken met de café-eigenaar. Volgens Yassine en zijn vrienden heeft bemiddelen in hun geval geen zin meer. Ze denken dat er alleen iets verandert als de eigenaar en de portier worden vervolgd.

Portier Havana beboet na kopstoot