Claudia de Breij schrijft lofrede op Hermans

UTRECHT - Cabaretière Claudia de Breij uit Utrecht schrijft dit jaar de 'lofrede' op De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans. Dit boek staat in het najaar centraal tijdens de zevende editie van de CPNB-campagne Nederland Leest.
In de lofrede schrijft De Breij een ode aan Hermans' roman uit 1958, die van 1 tot en met 30 november door openbare bibliotheken gratis aan hun
leden wordt uitgedeeld. De lofrede wordt gepubliceerd in de speciale Nederland Leest-editie van De donkere kamer van Damokles.
"Ik hou van Hermans, van de verontrustende - en toch troostrijke - werking van dat onhandige geworstel van zijn personages", aldus De Breij. De cabaretière heeft talloze theatershows op haar naam staan en presenteerde radio- en tv-programma's, maar studeerde ooit Algemene Letteren in Utrecht.
Nederland Leest geldt als de grootste leesbevorderingscampagne in Nederland. Elk jaar staat een ander boek centraal. De organiserende CPNB hoopt dat tijdens het evenement zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar in gesprek gaan.