Noodweer zorgt voor treinstoring en zware ochtendspits

UTRECHT - Het noodweer heeft in Utrecht maandag voor flinke overlast gezorgd. Rond 08.00 uur sloeg de bliksem in bij Utrecht Centraal waardoor een groot deel van het treinverkeer stil kwam te liggen. De Nederlandse Spoorwegen adviseerden enige tijd treinreizigers rond Utrecht een ander vervoermiddel te kiezen.
Rond 10.00 uur kon het treinverkeer weer worden opgestart. Pas halverwege de middag reden de treinen weer volgens de dienstregeling.

GEEN TREINEN

Tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Amersfoort reden tot 10.00 uur helemaal geen treinen meer. Ook in de andere richtingen was het treinverkeer problematisch, aldus een woordvoerster van ProRail. Het treinverkeer in het hele land heeft volgens haar last gehad van de storing. Zo reden er ook geen treinen naar Hilversum en naar Woerden.
De bliksem sloeg aan de noordkant van Utrecht in op het spoor naar Amsterdam. Daardoor was het niet mogelijk de seinen en wissels te bedienen. Monteurs gingen ter plaatse om alles te repareren. Ze konden echter pas aan de slag toen het onweer voorbij was.

GESTRAND

Door de sein- en wisselstoring zijn zeven volle treinen gestrand. Vijf daarvan zijn teruggekeerd naar het dichtsbijzijnde station. De twee andere, die vanuit Woerden kwamen, stonden lang stil. Eerder meldde ProRail dat treinen die vlak voor het Centraal Station waren gestrand op zicht naar binnen zijn geloodst.
Ook op de weg zorgden regen en onweer voor oponthoud. De verkeersinformatiediensten spreken van een zware ochtendspits.

Noodweer zorgt voor treinstoring en zware ochtendspits