Hinder door opening laatste tunnelbuis A2

UTRECHT - De vierde en laatste buis van A2-tunnel bij Leidsche Rijn wordt na dit weekend geopend. Rijkswaterstaat moet daarvoor wel de parallelbaan van de A2 vanuit Den Bosch naar Utrecht afsluiten. De oprit vanuit Utrecht-Centrum is het hele weekend gesloten.
De afritten 6 (Maarssen) en 7 (Lage Weide) vanuit de richting Den Bosch worden dit weekend in de nacht afgesloten. Verkeer wordt dan omgeleid. Automobilisten vanuit Amsterdam hebben overigens geen last van de werkzaamheden.
Alle auto's vanuit het zuiden, zowel doorgaand als lokaal verkeer, moeten daardoor door dezelfde tunnelbuis. Als er teveel verkeer dreigt, sluit Rijkswaterstaat de tunnel even af. Als het weer te slecht is, worden de werkzaamheden naar volgende week verplaatst.

RUZIE

De tunnel had al in 2009 open moeten zijn, maar door geruzie over geld tussen Rijkswaterstaat en de aannemers en de discussie over het veiligheidssysteem is dat veel later geworden.
Zodra alle auto's door de tunnel rijden, wordt de snelweg parallel aan de tunnel afgebroken. Bovenop de tunnel komt een park en daarnaast wordt het nieuwe Leidsche rijn Centrum gebouwd.
De 1,6 kilometer lange tunnel zorgt volgens Rijkswater voor een betere luchtkwaliteit en minder geluid voor inwoners van Utrecht. Met het openstellen van de complete tunnel is de A2 tussen Amsterdam en Den Bosch volledig verbreed.

Laatste tunnelbuis A2 wordt geopend