AC restaurants eist miljoenen van Utrecht

UTRECHT - AC restaurants eist miljoenen euro's van de gemeente Utrecht. Het afsluiten van de op- en afritten van A2 bij Oog in Al hebben voor groot omzetverlies gezorgd bij de vestiging op Lage Weide, zegt het bedrijf.
Vijf jaar geleden gingen de op- en afritten dicht, onder meer vanwege Leidsche Rijn Centrum moet komen. De nieuwe oprit ligt 500 meter verderop en daardoor rijden veel mensen het restaurant voorbij.
Autogrill, de eigenaar van AC Restaurants, kreeg de omzet daarna niet meer op orde en heeft de zaak vorig jaar verkocht. De gemeente zegt dat er een claim van 3,1 miljoen is binnengekomen.
Een commissie met juristen van de gemeente en van Rijkswaterstaat onderzoeken of de claim terecht is. Volgens het AD/UN is de gemeente niet verzekerd tegen dit soort claims. De stad heeft uit voorzorg 1,2 miljoen euro opzij gelegd.
De afsluiting van de afritten heeft tot veel protest geleid. Niet alleen bedrijven die klanten voorbij zagen rijden, maar ook bewoners van de wijk Oog in Al. Die zagen door de afsluiting veel meer vrachtwagens door hun wijk richting Lage Weide rijden.